Mechanische ventilatie reinigen

Ventilatie, is uw ventilatiesysteem wel eens gereinigd?

Woningen zijn tegenwoordig luchtdicht. Als men voldoende wil ventileren dan zal dat met een mechanische ventilatie moeten. Doordat wij ademen, wassen, koken, afwassen, douchen en planten hebben is mechanische ventilatie van belang. Ook zijn er in huis producten zoals tapijt, muurverf, textiel, drukwerk etc. die schadelijke stoffen bevatten voor de gezondheid. Vocht en geurstoffen moeten uit de woning worden verwijderd. En een goed functionerend ventilatiesysteem doet dit voor u.

Ventilatiekanalen en afzuigen van lucht

Vaak is de ventilator(box) op zolder of in de CV ruimte gemonteerd. Door middel van metalen ventilatiekanalen wordt de lucht afgezogen uit bijvoorbeeld de badkamer, toilet, en de keuken. In de keuken wordt de lucht afgezogen via een motorloze afzuigkap en/of via een afzuigunit. De hoeveelheid lucht die moet worden afgezogen is wettelijk vastgelegd in het bouwbesluit. In een toilet is dat 25 m³ per uur, een badkamer 50 m³ per uur en in een keuken 75 m³ per uur of open keuken 125 m³ per uur.

Deze normen zijn zo vastgesteld dat er bij een zo laag mogelijk energiegebruik een optimaal binnenklimaat wordt bereikt. Indien uw ventilatiesysteem niet door vervuiling in zijn werk wordt belemmerd, worden vocht en nare geurtjes binnen een redelijke termijn verwijderd. In de praktijk is echter gebleken dat na ongeveer 2 jaar de vervuiling voor een capaciteitsverlies van 20-30% zorgt.

Waarom is gezonde lucht zo belangrijk?

Elke dag ademt u zo’n 11.000 liter lucht in, waarvan zo’n 80% wanneer u binnen bent. In elk huis is vocht en vuil aanwezig. Alleen door goed te ventileren kan dit de woning verlaten. Dat is belangrijk, want een te vochtig binnenklimaat kan leiden tot hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longaandoeningen als astma of allergieën. Met goede ventilatie kunt u genieten van een gezond huis en voelt u zich fris en energiek.

Onderhoud door Constant klimaatservice:

  • Minder risico op schimmels en vocht.
  • Altijd schone, frisse lucht in huis.
  • Professionele reiniging en deskundig onderhoud.

Werkwijze mechanisch ventilatiesysteem reinigen:

Bij de reiniging van een mechanisch ventilatiesysteem voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

  • De ventilator (motor).
  • De ventilatieventielen die in de woning zitten.
  • De VENTILATIEKANALEN worden schoongeborsteld en gelijktijdig schoon gezogen.
  • Nadat alles is gereinigd volgt nog een meetrapportage voor een optimale werking en balans van het ventilatiesysteem.
  • Dit doen wij met behulp van geijkte meetapparatuur.

Het compleet reinigen van een ventilatiesysteem duurt bij ons ongeveer 1½ uur. Alles wordt gereinigd, geborsteld en afgesteld van A tot Z.

Voor € 175,- inclusief BTW reinigen wij het gehele systeem.

WTW ventilatiesystemen

Ook reinigen wij Warmte Terug Win systemen, of kortweg WTW systemen. Bij dit systeem wordt de lucht afgezogen in de zogenaamde natte ruimtes zoals keuken, toilet en badkamer. Deze warme lucht die het huis verlaat, warmt de aangetrokken lucht van buiten voor. Tot wel een rendement van 95%.

De buitenlucht die de woning binnenkomt, komt binnen in de zogenaamde droge vertrekken zoals woonkamer, slaapkamers en overloop. Dit is een uitgebreider systeem dan mechanische ventilatie (MV) toch vragen wij hiervoor slechts een extra vergoeding van € 65,- voor.

Verdien samen met je buren korting

Wil je met meerdere adressen in je straat of flat een grote ventilatieschoonmaak houden, dan ben je bij ons extra voordelig uit. Constant klimaatservice biedt een unieke burenactie aan met een aantrekkelijke korting. Voor de reiniging van je mechanische ventilatie box plus kanalen bij jou én bij iemand anders in je straat of flat ontvang je een korting van € 20,- per adres. Bij drie of meer adressen is de korting zelfs € 35,-. Dat is snel verdiend!

Wil je gebruik maken van deze unieke burenactie? Neem dan contact op met ons.

Vragen? Neem contact met ons op.
Neem contact op

We zijn er nu niet. Maar stuur ons een email en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt